1. Du är här:
  2. Fysikum
  3. Start
  4. Alumn

Fysikums alumnverksamhet

Välkommen till Fysikums alumnsida! Här samlar vi information om seminarier, alumnträffar, samverkansprojekt och annat som kan vara av intresse för dig som tidigare har studerat på Fysikum eller för dig som är arbetsgivare.

Fysikums alumnverksamhet syftar till att främja utbyte mellan våra alumner (före detta studenter) och Fysikums övriga verksamhet. Det kan till exempel handla om alumnträffar och seminarier, mentorskapsprogram för nuvarande studenter med alumner som mentorer, studiebesök på arbetsplatser samt informationsspridning och nätverkande via LinkedIn och Stockholms universitets alumnnätverk. I vänsterspalten hittar du information om medlemskap, aktuella och tidigare evenemang samt hur man som alumn kan engagera dig i verksamheten på Fysikum. Här finns även information riktad till dig som representerar ett företag.

KOMMANDE EVENEMANG:

Alumnkväll på Fysikum 18 maj 2017

Torsdagen den 18 maj är det dags för den årliga alumnkvällen på Fysikum! Fysikalumner, Fysikumanställda, studenter och doktorander är inbjudna, och kvällen innehåller både föredrag och gemensam middag. Årets fysikföredrag ges av Eddy Ardonne, forskare inom teorin för kvantmateria vid Fysikum, som kommer att berätta om topologiska faser. Alumnen Anna Bäcklund, kvantanalytiker på Nasdaq, berättar om sin väg via teoretisk fysik in i finansvärlden. Anmälan till alumnkvällen görs via Fysikums alumngrupp på www.alumn.su.se senast tisdagen den 16 maj. Antalet platser är begränsat och först till kvarn gäller, så anmäl dig gärna så tidigt som möjligt. Välkommen!

Har du frågor? Kontakta gärna mig!

Emma Wikberg
Emma Wikberg

Alumnansvarig på Fysikum
Tel: 08 5537 8638
e-post: emma@fysik.su.se