1. Du är här:
  2. Fysikum
  3. Start
  4. Alumn
  5. Evenemang

Evenemang

Några gånger per år arrangerar SU och Fysikum evenemang speciellt för våra alumner. Under våren bjuder vi in fysikalumner, studenter och Fysikums anställda till Fysikums alumnkväll, med aktuella föredrag och möjlighet att träffa gamla kursare, lärare och våra nuvarande studenter över en bit mat och dryck. I början av oktober arrangeras SU:s alumndag, också med speciellt inbjudna talare. Och när tillfälle ges välkomnar vi även våra alumner till fysik- och karriärseminarier under andra delar av året. Varmt välkomna!

KOMMANDE EVENEMANG:

Alumnkväll på Fysikum 18 maj 2017

Torsdagen den 18 maj är det dags för den årliga alumnkvällen på Fysikum! Fysikalumner, Fysikumanställda, studenter och doktorander är inbjudna, och kvällen innehåller både föredrag och gemensam middag. Årets fysikföredrag ges av Eddy Ardonne, forskare inom teorin för kvantmateria vid Fysikum, som kommer att berätta om topologiska faser. Alumnen Anna Bäcklund, kvantanalytiker på Nasdaq, berättar om sin väg via teoretisk fysik in i finansvärlden. Anmälan till alumnkvällen görs via Fysikums alumngrupp på www.alumn.su.se senast tisdagen den 16 maj. Antalet platser är begränsat och först till kvarn gäller, så anmäl dig gärna så tidigt som möjligt. Välkommen!


TIDIGARE EVENEMANG:

Alumndagen 6 oktober 2016

SU:s årliga Alumndag. Föredrag, mässa och mingel i AulaMagna. Årets huvudtalare var miljöprofessor och föreståndare för Stockholm Resilience Center, Johan Rockström.

Alumnkväll på Fysikum 26 april 2016

Fysikalumner, Fysikumanställda, doktorander och studenter strålade samman för årets alumnmiddag på Fysikum. Denna gång handlade fysikföredraget om gravitationsvågor, och en av våra alumner berättar om sitt arbete som forskningsingenjör i Tyskland:
Lars Bergström, professor i teoretisk fysik på Fysikum och ledamot i Kungliga Vetenskapsakademien, föreläste om årets experimentella fysikupptäckt - gravitationsvågor.
Malte Ehrlen, som tog ut sin masterexamen på Fysikum 2015 och sedan dess arbetar som forskningsingenjör i Tyskland, berättade om sitt arbete med att utveckla metoder för att mäta magnetfältet kring hjärtat.

Bilder från alumnkvällen på Fysikum 27 april 2015

 

Föreläsning om magnetism och info om Savantic 24 september 2015

Alumner, studenter och doktorander välkomnas att lyssna på ett föredrag om magnetism av Fysikums forskare Stefano Bonetti, samt en presentation om teknikföretaget Savantic, som bland annat utvecklar avancerad bildanalys. Vi bjuder på lättare förtäring. Anmälan och mer info via SU Alumni.

Alumndagen 1 oktober 2015

SU:s årliga Alumndag. Föredrag, mässa och mingel i AulaMagna.

Alumnkväll på Fysikum 27 april 2015

På årets alumnkväll på Fysikum förelästes det om både kvantfysik, kortspel och svarta hål. Tack till alla som deltog! Ni kan även läsa om kvällen i Fysikums blogg.

Bilder från alumnkvällen på Fysikum 27 april 2015

 

Alumn träffade Fysikums studenter 27 mars 2015

Fysikums alumn Michael Lindberg gästade Fysikum för att berätta för våra studenter om sitt arbete på Nasdaq OMX och om sina erfarenheter av att vara fysiker på arbetsmarknaden. Är du alumn och vill hjälpa oss? Våra studenter vill gärna få kontakt med alumner som arbetar exempelvis på myndigheter eller inom privata företag. Hör av dig till oss!

Alumnträff i AulaMagna 11 mars 2015

Onsdagen den 11 mars anordnade SU en alumnträff i AulaMagna.

Alumndagen i AulaMagna 2 oktober 2014

Den 2 oktober anordnades Stockholms universitets årliga Alumndag i AulaMagna. För att kika på programmet och se bilder från Alumndagen, klicka här.

Alumnkväll på Fysikum 7 maj 2014

Den 7 maj arrangerade Fysikum en kväll för alumner, doktorander och masterstudenter som fick besöka Vetenskapens hus nya solteleskop, äta middag och lyssna på föredrag. Den ena presentationen hölls av Lars Bergström som pratade om kosmologi och de nya upptäckterna kring inflationsteorin. Sedan tog fysikalumnen Erik Westerberg vid och berättade om teknikutveckling och sitt arbete på Ericsson. Erik har varit både student och doktorand på Fysikum (med Hans Hansson som handledare), och det är så klart mycket uppskattat och roligt att han kommer tillbaka hit för att dela med sig av sina erfarenheter från arbetslivet!

Bilder från alumnkvällen på Fysikum 7 maj 2014

 

Tematräff arbetsmarknaden 2013

Den 19 december kom alumner och företagsrepresentanter till Fysikum för att träffa våra kandidatstudenter. Naturvetarna, Elekta och Swerea var där och pratade om sina företag, forskning och arbetsmarknaden för fysiker. Träffen blev mycket uppskattad av studenterna, så nästa höst blir det en omgång till! Vill du komma hit och berätta om just dina erfarenheter och ditt företag, eller höra andra alumner berätta om sina? Skicka gärna en intresseanmälan till alumnansvarig Emma Wikberg.

Alumnträffen på Värdshuset Kräftan 20 november 2013

Den 20 november träffades alumner, doktorander och anställda från Fysikum på Värdshuset Kräftan för att utbyta erfarenheter, diskutera fysikers kompetenser och arbetsmarknaden. Trevliga samtal över en bit mat och dryck!

Bilder från alumnträffen på Värdshuset Kräftan 20 november 2013

 

Har du frågor? Kontakta gärna mig!

Emma Wikberg
Emma Wikberg

Alumnansvarig på Fysikum
Tel: 08 5537 8638
e-post: emma@fysik.su.se