Hollywoodfysik

 

Alt
Alt
Alt
Tidigare affischer

Klicka på en bild för en större version.

VILKA ÄR VI?

Hollywoodfysik hålls av Carl Niblaeus och Seméli Papadogiannakis som är doktorander i fysik på Stockholms universitet. Carl jobbar med mörk materia och Seméli jobbar med supernovor, båda i forskningsavdelningen för Kosmologi, astropartikelfysik och strängteori.

VAD GÖR VI?

Vi ger föreställningar för gymnasieklasser på Fysikum och vid andra evenemang, men också i viss mån för allmänheten. Vi visar korta klipp från kända Hollywoodfilmer och diskuterar fysiken bakom scenerna tillsammans med publiken.

BOKNING

OBS! För tillfället är Hollywoodfysik vilande och kan tyvärr inte ta emot bokningar.

Kul att du vill boka Hollywoodfysik!
Våra shower är ca 1 timme långa men kan göras kortare eller längre vid behov. Varje filmklipp tar ca 20 minuter att gå igenom, så på 1 timme hinner vi med ca 3 filmklipp + introduktion av oss och vad vi gör.

OBS! På grund av söktryck och begränsade resurser prioriteras grupper med flera gymnasieklasser på samma show. Vi kan rekommendera bokning av Fysikshow för att få ut mer av ert besök.

Boka genom att kontakta oss på semeli@fysik.su.se eller carl.niblaeus@fysik.su.se. Ange lärarens kontaktuppgifter, elevernas årskurs och antal elever samt önskat datum och tid.