1. Du är här:
  2. Fysikum
  3. Start
  4. Studentliv

Studentliv

Att studera innebär mycket mer än att gå på föreläsningar och skriva tentamen. Det ska vara roligt också! För att du inte ska missa någon information har vi skapat en sida på Mondo, Fysikstudier på SU, där du automatiskt blir medlem om du läser vårt kandidatprogram. (Mer information om hur du kommer åt Mondo finns under "Praktisk information" till vänster.) Får du inte fram sidan, eller läser du enstaka kurser och vill få våra utskick? Skriv då ett mail till studievägledarna: studievagledare@fysik.su.se

Tematräffar för kandidatprogramsstudenter:

Några gånger per termin anordnar Fysikum "Tematräffar", framförallt riktade till våra studenter på kandidatprogrammet i Fysik. Det är utmärkta tillfällen att lära känna anställda och andra studenter på Fysikum under trevliga former, samtidigt som du bjuds på en massa spännande fysik! Träffarna fylls bland annat med kortare föredrag, besök i våra forskningslaboratorier, information om studier och arbetsmarknad, och informella möten med doktorander och forskare på Fysikum. Är du student hos oss och vill bli inbjuden till tematräffarna? Hör av dig till studievagledare@fysik.su.se.

Studentliv och studentinflytande:

Det finns många möjligheter för dig som student på Fysikum att engagera dig! Oavsett om du är intresserad av att få inflytande över din utbildning eller vill hitta på roliga saker tillsammans med andra studenter, erbjuder både Fysikum och universitetet centralt en uppsjö av alternativ. Här kan du läsa mer om några av dessa!

FÄR (Fysikums ämnesråd)

Fysikums ämnesråd består av en grupp studenter från Fysikum som verkar för studiemiljö och utveckling av våra utbildningar ur ett studentperspektiv. FÄR har representanter med i kommitteer som jobbar med allt från jämställdhetsfrågor till PR-verksamhet och grundutbildningsfrågor. Din röst är viktig! Gå in på FÄR:s hemsida för mer information om hur du kan få mer inflytande och engagera dig i Fysikums verksamhet.

Quanta (Fysikums ämnesförening)

Quanta är en studentgrupp på Fysikum som arrangerar sociala aktiviteter som filmkvällar, fysikpubar, glasstillverkning och studiebesök. Quanta är även engagerade i Insparquen och är ofta närvarande som studentrepresentanter vid evenemang som SACO-mässan och Öppet hus. Gå in på in på Quantas Facebooksida för mer information.

NF (Naturvetenskapliga föreningen)

NF är Naturvetenskapliga fakultetens motsvarighet till Quanta. NF är ansvariga för Insparquen, ger ut en studenttidning, har discjockeyverksamhet, organiserar studentspex och pubar, paintball, Halloweenfester och mycket annat. Eftersom NF är fakultetsgemensam träffar de genom dem även studenter som studerar exempelvis biologi eller kemi. Mer information finns på NF:s hemsida.

SUS (Stockholms universitets studentkår)

Kåren är en studentorganisation som är gemensam för hela universitetet. Genom att bli medlem i SUS kan du samla ködagar i SSSB:s studentbostadskö och får tillgång till en mängd rabatter på exempelvis restauranger och idrottsanläggningar på universitets­området. Kåren verkar för dina rättigheter som student, så om du är intresserad av att engagera dig i dessa frågor är det ett tips att kika in på Kårens hemsida.

Studentservice:

Infocenter

I Infocenter, som ligger på entréplan i Studenthuset ute i Frescati, kan du som student få svar på frågor som rör antagning, högskoleprov, utbytesstudier, examen, studieintyg och allmänna frågor. Vid behov slussas du vidare till den institution, handläggare eller studie- och karriärvägledare som kan besvara dina frågor. Mer information om detta och mycket annat finns på Studentservices hemsida.