1. Du är här:
  2. Fysikum
  3. Utbildning
  4. Kvälls- och orienteringskurser

Kvälls- och orienteringskurser

Fysikum ger ett antal fristående kurser, som inte kräver tidigare universitetsstudier i matematik eller fysik, för den intresserade allmänheten. Kurserna är oftast på kvällstid men några ges också under sommaren. Flera av kurserna, exempelvis i elektronik och datateknik, är även lämpliga som fortbildningskurser för lärare och ingenjörer.

Vill du få en överblick av ett område i fysiken, eller kanske läsa en kurs på kvällstid för att prova på? Då kan vi rekommendera någon av våra kvälls- eller orienteringskurser. Dessa kurser är i första hand tänkta för dig som är intresserad av fenomen och tillämpningar inom fysikens område, utan att ha några formella förkunskaper i fysik. De ges i allmänhet på kvällstid eller sen eftermiddag. För mer information, klicka på länken vid respektive kurs:

Behörighet

De flesta av kurserna ovan kräver endast grundläggande behörighet. Några kurser har dock ytterligare krav på förkunskaper i fysik och matematik från gymnasieskolan. Detta finns angivet i listan ovanför.

Ansökan och antagning

Du söker till våra kvälls- och orienteringskurser på samma sätt som till våra övriga kurser, via antagning.se. Mer information finns under "Ansökan och antagning" i vänsterspalten.