Kandidatprogram i fysik - inriktning fysik

På Kandidatprogrammet i fysik får du en bred teoretisk grund, med fokus på den moderna fysiken.

Utbildningens innehåll

Programmet börjar med ett basblock bestående av grundläggande kurser i matematik och fysik. Teori varvas med praktiska övningar. På övningslaboratoriet ger du dig i kast med verkligheten och fysikens lagar granskas kritiskt. Inom fysikinriktningen fördjupas kunskaperna inom framför allt den moderna fysiken, genom kurser i kvantfysik och atom-, molekyl- och subatomär fysik. Bilden nedan visar en översikt av de kurser som ingår i programmet.

Översikt över kandidatprogrammet i fysik - inriktning fysik

Översikt över Kandidatprogrammet i fysik - inriktning fysik. Klicka på bilden för en större bild i pdf-format.

Arbetsmarknad

Efter en universitetsutbildning i fysik öppnas en stor arbetsmarknad för dig - i Sverige men också internationellt. En bred utbildning inom fysikens kärnområden är alltid efterfrågad inom bioteknik, informationsteknik, elektronik, processutveckling, miljöteknik och inom många andra högteknologiska verksamheter. Hos oss på Fysikum finns många intressanta och spännande områden att välja mellan om man vill satsa på forskning.

Behörighet och ansökan

Utöver grundläggande behörighet krävs lägst godkänt i Fysik 2, Kemi 1 och Matematik 4 (områdesbehörighet A9). Ansökan görs via antagning.se.

Utbildningsplan

Här finns programmets officiella utbildningsplan.