Böcker

Östersjöböcker

Här finns de böcker som producerats av Östersjöcentrum eller den tidigare organisationen Stockholms Marina Forskningscentrum.

Du kan läsa mer om böckerna och ladda ner dem. Det går också bra att beställa de tryckta böckerna genom att mejla oss, ostersjocentrum@su.se. Om de fortfarande finns kvar...

Växter och djur i Östersjön

Fälthandboken Växter & djur i Östersjön

En fälthandbok om livet i vårt unika innanhav. Blandningen av salt- och sötvattenarter som återfinns i Östersjön hittar du här i en och samma lättanvända bok.

Askölaboratoriet - 50 år av Östersjöforskning

Inför Askölaboratoriets 50-årsjubileum år 2011 skrevs och publicerades en populärvetenskaplig bok som presenterar forskningen på fältstationen under de fem decennierna.

Bengt-Owe och AnnMari Jansson utanför Snickarboden på Askölaboratoriet 1964.

Från skärgårdshemman till forskningscentrum

Historien om Stockholms universitets fältstation Askölaboratoriets framväxt och Östersjöforskningens början. En humorfylld och bildrik bakom-kulisserna-skildring av livet som forskare förr och nu.

Ekologisk Ekonomi från A-sk-Ö

En ABC-bok om framväxten av forskningsämnet Ekologisk ekonomi som bland annat lade grunden till Stockholm Resilience Centre. Komponerad av AnnMari Jansson, professor och pionjär.

DEN HÄR WEBBPLATSEN HAR UPPHÖRT

Våra nyheter, evenemang och information hittar du istället här: su.se/ostersjocentrum

Stockholms universitets Östersjöcentrum

Vetenskap och kommunikation med havet i fokus

Vi samlar och förmedlar användbar kunskap om Östersjön till rätt plats i samhället.

Tel: 08 - 16 37 18
E-post: ostersjocentrum@su.se

Östersjöcentrum i sociala medierÖstersjöcentrum på Facebook Universitetet på Instagram Östersjöcentrum på Linkedin Östersjöcentrum på Twitter Östersjöcentrum på YouTube

webmagasin Östersjöcentrum