Fälthandboken

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Östersjöcentrum
  4. Kommunikation
  5. Böcker
  6. Fälthandboken

Fälthandboken Växter & djur i Östersjön

En fälthandbok om livet i vårt unika innanhav. Blandningen av salt- och sötvattenarter som återfinns i Östersjön hittar du här i en och samma lättanvända bok. Alla som vistas runt, på och i Östersjön och är intresserade av livet under ytan har glädje av den.

Den första upplagan av boken kom ut år 2000, den andra 2005, och 2015 kom en kraftigt omarbetad version som innehåller 44 sidor med vackra akvareller av 200 arter.

Arterna presenteras i den miljö där de oftast hittas, och boken innehåller även en introduktion till Östersjöns särpräglade värld och de speciella levnadsförhållanden som råder där. Fälthandboken är laminerad och ringbunden för att bli slitstark och vattentålig, den kan därför följa med på utflykten till stranden.

Digital fälthandbok om havets arter

Vill du veta mer om de vackra snäckor, fiskar och växter du ser vid havet i sommar? Äntligen finns fälthandboken om Östersjöns arter som gratis app till din telefon eller surfplatta.

Digital guide till Östersjöns arter

Äntligen är den här, den webbaserade fälthandboken Livet i havet. Här presenteras över 250 salt- och sötvattenarter från Bottniska viken till södra Östersjön, tillsammans med en introduktion till Östersjöns särpräglade värld.

Gratis affisch, Östersjöns arter och miljöer

Beställ en dekorativ affisch med ett smakprov från både sajten havet.nu/livet och den tryckta boken Växter och djur i Östersjön.

Ny upplaga av Växter & djur i Östersjön

Den efterlängtade tredje upplagan av Östersjöcentrums fälthandbok är klar. Den är kraftigt omarbetad och utökad till 44 sidor med vackra akvareller av 200 arter. Nu täcker boken den unika blandningen av salt- och sötvattenarter ända från Bottniska viken till södra Östersjön.

Beställ boken

Fälthandboken Växter & djur i Östersjön (ISBN: 978-91-982382-0-4) är utgiven av Stockholms universitets Östersjöcentrum och kan beställas från:

Stiftelsen Kompendieutgivningen
Trädgårdsgatan 20 A
172 38 Sundbyberg
tel: 08-84 08 26,
e-post: komp.ut@grandocean.se

Priset är 125 kr inklusive moms.

Beställ ditt exemplar i Kompendieutgivningens webbutik. Totalpris med frakt blir då 170 kr. Kontakta Stiftelsen Kompendieutgivningen om du vill köpa fler än ett exemplar för att få bästa pris. Mängdrabatt: 5% vid köp av 20 stycken eller fler.

Stiftelsen Kompendieutgivningen

GRATIS APP

Ladda ner appen Livet i havet till din mobil eller surfplatta!