Östersjöakuten

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Östersjöcentrum
  4. Samverkan
  5. Östersjöakuten

Stiftelsen Östersjöakuten

Transportarbetareförbundet samlade under många år in pengar för att främja forskningen om Östersjön. År 1998 bildades Östersjöakuten för att främja forskningen om Östersjön.

Donationskapitalet förvaltas idag av Stockholms universitet. Resultatet delas regelbundet ut till förtjänstfulla mottagare. Dessa utses gemensamt av de båda ordförandena för Stockholms universitets Östersjöcentrum och Svenska Transportarbetarförbundet, i samråd med Östersjöcentrums föreståndare.

Professor Kjell Larsson får Östersjöakutens pris

Kjell Larsson, professor i sjöfartsvetenskap vid Linnéuniversitetet, belönas med Östersjöakutens pris för sitt arbete och sitt engagemang för Östersjöns miljö.

Allan Larsson i Almedalen 2013

Allan Larsson prisades för Östersjöengagemang

Östersjöakutens pris på 50 000 kronor tilldelades 2015 den tidigare finansministern Allan Larsson för hans starka engagemang i Östersjöfrågor.

DEN HÄR WEBBPLATSEN HAR UPPHÖRT

Våra nyheter, evenemang och information hittar du istället här: su.se/ostersjocentrum

Stiftelsen Östersjöakuten

Transportarbetareförbundet samlade under många år in pengar för att rädda Östersjön. År 1998 bildades stiftelsen Östersjöakuten för att främja forskningen om Östersjön vid dåvarande SMF. Donationskapitalet var ca en miljon kronor och förvaltas av Stockholms universitet.

För mer information

Kontakta föreståndare Tina Elfwing
08-16 17 27
tina.elfwing@su.se