Kan du beskriva dig själv som person? Vem är Malin?

Jag är öppen och social och har ett genuint intresse för andra människor. Jag är en lagspelare som uppskattar samarbete och att bolla idéer. Är organiserad och strukturerad, skulle jag säga.

Vad har du jobbat med innan du kom till Fysikum?

Malin Hell - Foto privat
Malin Hell - Foto privat

De senaste 11 åren har jag arbetat på ett dotterbolag till Sandvik, i Kista. Ett Shared Service Center med uppgift att stötta säljarna i Europa och Mellan Östern inom sälj- och diverse ekonomifunktioner såsom kundreskontra, ”cash collection”, rapportering mm. Min första roll var som Redovisningsansvarig för en mindre grupp ekonomer varefter jag blev platschef med ansvar för 15 medarbetare. Den förändringen innebar betydligt fler HR frågor bland mycket annat. De sista tre åren arbetade jag som bolagets VD med ansvar för hela verksamheten. Innan dess har jag haft olika anställningar som redovisningsekonom i olika branscher (IT, reklam, transport …), revisor under ett par år på EY och skatterevisor på Skatteverket i min gröna ungdom.

Vilka av dina färdigheter är du mest stolta över?

Jag är effektiv och tycker om att få saker gjorda. Jag har hittills lyckats skapa väl fungerande och harmoniska arbetslag, vilket jag tycker är viktigt. Vi tillbringar så många timmar på vår arbetsplats och trivsel är en viktig komponent för en bra arbetsmiljö och för att vi ska göra ett bra jobb - och därtill ha lite trevligt under tiden.

Vilka delar av ditt jobb ser du fram emot att arbeta med i ditt nya uppdrag hos Fysikum?

Jag tycker att det är jättespännande att få börja i en helt ny miljö även om jag ser paralleller med min senaste roll på Sandvik. Som jag tolkar uppdraget ska vi på Administrativa avdelningen stötta och underlätta för kärnverksamheten dvs doktorander, forskare, professorer. Det var samma uppdrag vi hade på Sandvik dvs stötta kärnverksamheten – även om kärnverksamheten i det fallet inte var forskning utan försäljning av stålprodukter. Jag ser närmast fram emot att lära känna mina kollegor och medarbetare och vad de arbetar med, att lära känna verksamheten och eventuella utmaningar. Jag tycker att tjänsten som Administrativ chef låter bred till innehållet – och det tilltalar mig.

Vad gillar du på jobbet?

Jag tycker om positiva människor som bidrar till att skapa ett gott arbetsklimat.

Vad förväntar du dig av ditt jobb hos Fysikum?

En ny utmaning och förhoppningsvis ett produktivt och nära samarbete inom såväl den Administrativa avdelningen som inom Fysikum i övrigt!

Malin Hell

Yrke: Administrativ chef på Fysikum sedan 1 april, 2020
Bor: i Spånga, tillsammans med min familj som består av sambo och två barn, Jakob (15 år) och Alexandra (18 år)
Född och uppvuxen: Född i Uppsala men uppvuxen i Gävle
Utbildning: Ekonom från Linköpings Universitet
Fritidsintressen: Tycker om att tillbringa tid med min familj och mina vänner. Läser gärna böcker och när tillfälle ges går jag på yoga, vilket är välgörande för såväl kropp som själ! Tycker mycket om vintersemestrar när jag får åka både längdskidor och slalom.