Arbetsuppgifter

Du kommer att tillhöra Fysikums tekniska avdelning och vara placerad på den mekaniska verkstaden vid AlbaNova universitetscentrum. Den mekaniska verkstaden utgör en gemensam resurs för all forskning och utbildning på AlbaNova samt för institutionerna på den naturvetenskapliga fakulteten på SU.

Som verkstadstekniker på en universitetsverkstad kommer dina arbetsuppgifter att vara mycket varierande och inbegripa de flesta förekommande arbetsmoment på en mekanisk verkstad. Du kommer att arbeta med både styrda och manuella verkstadsmaskiner. Nytillverkning samt modifiering av befintliga komponenter förekommer och arbetet innebär ofta tillverkning i mycket små serier av precisionsarbetade komponenter i olika material för olika forskningsprojekt.

Till din hjälp har du ett brett utbud av verkstadsmaskiner samt kunniga och engagerade medarbetare. I ditt arbete kommer du att samarbeta med forskare där du förväntas bistå med rådgivning och stöd i frågor som rör tillverkning och viss mån även konstruktion. Du kommer att arbeta med projekt som ofta utgörs av samarbeten mellan forskare i Sverige och utomlands, samt samarbeten med industripartners. Andra mekaniska uppgifter, även utanför mekaniska verkstaden kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasieutbildning inom verkstadsteknik eller motsvarande utbildning som bedöms som likvärdig. Alternativt har du förvärvat motsvarande kunskaper genom flerårig arbetslivserfarenhet. Du har gedigen erfarenhet av arbete i mekanisk verkstadsmiljö och är väl förtrogen med CNC-maskiner.

Det är också viktigt att du har goda kunskaper i manuell produktion i exempelvis svarvar, fräsmaskiner och handverktyg för tillverkning av objekt med hög precision. Erfarenhet av konstruktion med hjälp av CAD-verktyg och CAM är också av stor betydelse. Andra färdigheter, såsom gnistbearbetning, svetsning och plåtbearbetning är meriterande.

Du ska vara nyfiken till din natur och drivas av en vilja att utveckla din kompetens inom ny teknik samt gilla att lösa utmanande och ofta löst definierade problem. Arbetet kräver att du är serviceinriktad och har god samarbetsförmåga, men också att du kan driva och utföra ditt arbete självständigt. Eftersom du kommer att vara involverad i flera projekt samtidigt är det viktigt att du är flexibel. Arbetet utförs i en internationell miljö och därför krävs en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Sökande till denna befattning som kallas till intervju kan komma att få sina praktiska färdigheter testade och bedömda som en del av intervjun.

Ref.nr  SU FV-1752-21

Sista ansökningsdag: 2021-05-13