Louise Beskow

Yrke: Administrativ chef på Fysikum
Bor: Villa i Ursvik i Sundbyberg med man, tre barn som är 13, 9 och 7 år, och en hamster.
Född och uppvuxen: I det lilla samhället Krokek ett par mil norr om Norrköping.
Utbildning: Politices magisterprogrammet vid Uppsala universitet, med inriktning mot nationalekonomi.
Fritidsintressen: Att umgås med min familj och att ta en löprunda genom att springa från mitt hus rakt ut i skogen. Och säger inte nej till en karaoke ifall tillfälle bjuds.

Kan du beskriva dig själv som person? Vem är Louise?

Jag har en positiv grundinställning till saker och ting, är nyfiken och trivs i umgänge med andra människor men även med att ibland sitta själv med en bok och en kopp thé. Och så är jag nog lite av en tävlingsmänniska som gillar utmaningar av olika slag.

Vad har du jobbat med innan du kom till Fysikum?

Jag började på SU för drygt ett år sedan, som vikarierande administrativ chef på Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen (BUV). Jag insåg nästan direkt att jag trivdes väldigt bra i den akademiska miljön och på SU som organisation och när möjligheten dök upp att söka motsvarande tjänst på Fysikum så blev jag väldigt intresserad. Tidigare har jag bl.a. arbetat elva år inom Regeringskansliet, framför allt på Utbildningsdepartementet. Jag har varit både handläggare och under de senare åren chef med ansvar för Utbildningsdepartementets interna ekonomi, planering och uppföljning och för samordning av frågor rörande statsbudgeten och myndighetsstyrning. Både mina år i Regeringskansliet och mitt första år på SU har varit riktigt bra skolor. På Regeringskansliet har jag arbetat dagligen med att som opolitisk tjänsteman hjälpa regeringen att bedriva sin politik. Det har varit fantastiskt roligt, spännande och ibland ganska intensivt, särskilt i september varje år innan budgetpropositionen skickas till tryckeriet och förhandlingar pågår in i det sista. Under mitt första år på SU har jag kastats direkt in i en operativ verksamhet och haft många kontakter med lärare, studenter, forskare och administrativ personal, vilket har varit lite annorlunda jämfört mitt tidigare arbete på Regeringskansliet. Denna kontrast var också precis det jag var ute efter när jag sökte mig hit. Jag har successivt fått lära mig hur saker och ting fungerar här och börjar få en förståelse för vilka utmaningar vi har i vår verksamhet.

Vilka av dina färdigheter är du mest stolta över?

Folk runtomkring mig brukar säga att jag är bra på att ta tag i saker och få saker och ting gjorda.

Vilka delar av ditt jobb ser du fram emot att arbeta med i ditt nya uppdrag hos Fysikum?

Allt! Jag gillar att vara med där saker händer och det upplever jag att jag får som administrativ chef eftersom rollen är så bred och innefattar så många olika kontaktytor. På administrativa avdelningen här på Fysikum finns duktiga medarbetare som är experter på ekonomi, personal, studieadministration, IT och mycket mer och jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med dem för att vi ska kunna vara ett så bra och effektivt stöd för verksamheten som möjligt. Det är ju därför vi finns!

Vad gillar du?

Jag är genuint intresserad av min omgivning och gillar att arbeta med människor och möjliggöra för medarbetare att utvecklas. Jag tror att det är en av orsakerna till att jag trivs med att arbeta som chef. Jag gillar också att byta perspektiv och se på saker ur olika synvinklar och utifrån olika roller. Men som chef måste man såklart också sätta ner foten när det behövs, säger Louise och skrattar.

Vad avskyr du?

Att vänta. Bland det värsta jag vet är att vänta på bussen, därför försöker jag cykla förutom när det är vinter. Jag är väl lite otålig till min natur, fastän jag är en bit över 40 år längtar t.ex. jag tills paketöppningen ska börja på julafton.

Vad förväntar du dig av ditt jobb hos Fysikum?

Att få vara med och bidra till att vi på Fysikum ska kunna fortsätta att bedriva forskning och utbildning i toppklass samtidigt som vi arbetar effektivt och följer gällande regelverk inom olika områden. Jag vill helt enkelt arbeta för att en välfungerande verksamhet ska kunna bli ännu lite bättre.