Allmänhet

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Fysikum
  4. Samverkan
  5. Allmänhet

Är du nyfiken på fysik?

Vi på Fysikum tycker att fysik är mycket spännande och intressant. Man behöver inte kunna alla ekvationer och fysikens lagar för att tycka det. Därför organiserar vi en rad evenemang för dig som också drivs av nyfikenhet över hur världen fungerar.

Prenumerera på informationsbrev

Gillar du fysik och vetenskap och vill få information om det vi organiserar på Fysikum, lämna här dina kontakter. Vi skickar ut bara några email per år. 

Öppna föreläsningar

Oskar Klein auditorium

Fysikum, fysikinstitutionen vid Stockholms universitet, ger regelbundet populära öppna föreläsningar i fysik. Vi vill på detta sätt erbjuda spännande information om modern fysik. Vi passar också på att berätta om utbildningen i fysik vid universitetet. Efter föreläsningen får du tillfälle att diskutera med föreläsaren -- du kan då också fråga lärare och studenter om utbildningen i fysik vid Fysikum. Vill du som är lärare komma hit vid andra tidpunkter är du välkommen att kontakta oss.

Plasma ball

Vetenskapens Hus

På AlbaNova universitetscentrum ligger Vetenskapen Hus som är ett vetenskapligt laboratorium riktat mot skolklasser, lärare och allmänheten. Syftet med verksamheten är att öka intresset för naturvetenskap och verka för samarbete mellan skola och högskola. Vid besök i laboratoriet får gruppen handledning av ämneslärare, studenter eller doktorander från KTH/Stockholms universitet i modernt utrustade lokaler. Vetenskapens Hus fungerar som en bred kontaktyta mellan skola/lärare och forskningsvärlden inom områdena bioteknik, miljöfysik, astronomi och modern fysik.