Den sista fredagen i september är utlyst som European Researchers' Night av EU-kommissionen. I 340 städer över hela Europa erbjuds aktiviteter där allmänheten träffar forskare och upptäcker hur spännande och vardagsnära forskning kan vara.

Fysikum öppnar dörrarna för allmänheten och visar spännande aktiviteter kopplade till forskningsprojekt som pågår just nu vid Stockholms universitet.

Alla som är nyfikna på hur världen fungerar är varmt välkomna kl. 16.30 fredagen den 27 september!

Hitta hit

AlbaNova universitstecenter ligger mellan Frescati campus och KTH vid Vallhallavägen. Det är relativt enkelt att komma till AlbaNova med tunnelbana och buss. Åk buss nummer 61 till ändhållplats Ruddammen, eller ta en promenad från tunnelbanestation Tekniska Högskolan (utgång mot Körsbärsvägen). Adressen är Roslagstullsbacken 21.

 

Aktiviteter för skolor under fredagen:

Fysikum deltar även i ForskarFredag den 27 september mellan kl 9 och 15. Aktiviteterna då vänder sig framförallt till skolungdom i högstadiet och gymnasiet, men alla intresserade är välkomna! Fredagens evenemang är organiserat av Vetenskapens Hus tillsammans med Stockholms universitet, Karolinska Institutet och KTH.

Anmälan krävs, men visst är det helt gratis att delta: www.forskarfredag.se/stockholm