Tidigare tävlingar

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Fysikum
  4. Samverkan
  5. Kommun & skola
  6. Fysiktävlingen
  7. Tidigare tävlingar
Fysiktavlingen2016
Fem barn framför ett bord med sitt experiment

Fysiktävlingen 2020

Onsdagen den 2 december hölls årets fysiktävlingen för elever i mellanstadiet, men denna gång presenterade eleverna sina bidrag digitalt från sina skolor. Tolv lag kämpade om segern och tillslut stod Fysikugglorna från Visättraskolan som segerare. 

fysiktävligen 2019

Fysiktävlingen 2019

Tisdagen den 26 november var det nionde gången fysiktävling för mellanstadieelever anordnades av Fysikum i AlbaNova. Sexton lag från fem olika skolor deltog i en spännande tävling.

Kärnfysikerna från Pops Academy

Fysiktävlingen 2018

Torsdagen den 29 november avgjordes åttonde upplagan av Fysikums fysiktävling för mellanstadieelever i AlbaNova universitetscentrum. Det var 17 lag från nio olika skolor som deltog i en spännande tävling.

Fysiktävlingen 2017

17 lag från sex olika skolor tävlade och i år, när tävlingen avgjordes för sjunde gången, gick förstapriset till ett lag som nästan hade hemmaplan med sin skola ett par hundra meter härifrån.

Fysiktävlingen 2016

Tävlingen var som tidigare år fullsatt med lag från olika skolor som kommit till Fysikum för att visa sina väl genomarbetade fysikdemonstrationer. Några av skolorna hade deltagit tidigare men nya för i år var Johannes skola och Segeltorpsskolan.

Fysiktävlingen 2015

I årets tävling deltog skolor från Huddinge, Stockholm, Sollentuna och Bagarmossen. Det blev en tät kamp med många fina presentationer. Till skillnad från tidigare år lyckades i stort sett allas försök och det gjorde såklart inte juryns val enklare.

Kontaktperson för fysiktävlingen

Fredrik Hellberg
Tel: 08 5537 8133
e-mail: fredrik.hellberg@fysik.su.se

Kontaktpersoner för samverkan

Michael Odelius

PR-ansvarig
Tel: 08 5537 8713
e-post: odelius@fysik.su.se

Gunilla Häggström
Ansvarig för kommunikation
Tel: 08 - 5537 8733  
e-post: gunilla.haggstrom@fysik.su.se

Hitta till hos

Nationellt Resurscentrum för Fysik

Centrets huvuduppgift är att öka barns och ungdomars intresse för naturvetenskap i allmänhet och fysik i synnerhet. Lärare och elever i grund- och gymnasieskolan är den främsta målgruppen.

Svenska Fysikersamfundet

är en ideell för att främja fysikalisk forskning och tillämpningar. Samfundet är även till för att öka samverkan mellan fysiker och andra grupper i samhället som t.ex. massmedia och har en livaktig sektion för utbildning.

Stockholms universitets öppna föreläsningar

där universitetets forskning presenteras i populärvetenskaplig form. Ämnena är breda - stora och små, nationella och internatio- nella, bekanta eller helt nya. Ofta ingår även en frågestund som ger möjlighet till dialog mellan forskaren och åhörarna.

Kungliga vetenstkapsakademin, KVA.

Akademien anordnar många föreläsningar, symposier, vetenskapsdagar m.m. och de flesta är gratis och öppna för allmänheten.