Checklista för nya studenter

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Fysikum
  4. Utbildning
  5. Ny student
  6. Checklista för nya studenter

Checklista för nya studenter

Välkommen till Fysikum! Vi hoppas att du ska trivas hos oss och lyckas väl med dina studier. För att du ska få den bästa starten har vi här samlat lite information om hur det är att studera hos oss, och en lista med viktiga punkter. Har du fler frågor, kontakta oss gärna!

1 Checklista för nya studenter Fysikum

Kom ihåg att tacka JA till din plats!

För att bekräfta att du vill ha din plats behöver du svara på antagningsbeskedet. Det gör du på www.antagning.se. Om du tackat ja men senare ångrar dig, ber vi att du kontaktar vår studentexpedition och meddelar oss. Då kan vi ge platsen till en reserv (e-post: studentexp@fysik.su.se).

2. checklista för nya studenter

Upprop

På de flesta av våra kurser har vi inget upprop, utan du kan komma direkt till första föreläsningen. Schema och information om kurslitteratur hittar du på våra kursfaktasidor. Du som ska börja på något av våra program eller kursen Klassisk fysik kommer att kallas till upprop och informationsmöte. Detta sker i slutet av augusti - har du inte fått kallelse av oss senast 20 augusti så hör av dig!

3. checklista för nya studenter

Aktivera ditt studentkonto

Alla studenter vid Stockholms universitet får automatiskt ett studentkonto. Kontot behövs för att registrera sig på kurser, använda universitetets datorer, få e-postadress knuten till Stockholms universitet och mycket mera. Om du är ny student behöver du aktivera ditt konto för att kunna använda det.

4 checklista för studenter

Antagen med villkor?

Om du fått beskedet att du är villkorligt antagen, måste du visa att du uppfyller behörigheten innan du kan påbörja dina studier. Kontakta studievägledningen i god tid innan kursen börjar! (e-post studievagledare@fysik.su.se)

5. checlista för nya studenter

Registrering

Varje termin måste du registrera dig på de kurser du blivit antagen till och ska läsa. Detta görs via webbtjänsten Mina studier, och du måste först ha aktiverat ditt studentkonto. Registreringen öppnar normalt i början av terminen, och ska vara klar senast en vecka efter kursstart.  Det är viktigt att du sköter det här med registrering noggrant eftersom CSN läser av universitetets dataregister och endast betalar ut studiemedel till dem som är registrerade.

6 checklista för nya studenter

Schema och kurslitteratur

Du är nu redo att börja dina studier. Du hittar all praktisk information du behöver för att förbereda dig på våra kursfaktasidor.

 

Att studera med funktionsnedsättning

På Fysikum välkomnar vi alla studenter, och är medvetna om att alla har olika förutsättningar. För dig som behöver extra stöd är det viktigt att känna till att det går att få. I första steget kan du vända dig till Studentavdelningen i Frescati. Tillsammans med samordnaren där diskuterar du ditt individuella behov, och får rekommendationer om pedagogiskt stöd. Utifrån detta diskuterar du sedan med våra studievägledare om vad som passar bäst i de kurser du läser hos oss på Fysikum. Det kan till exempel handla om extra skrivtid på tentamen, eller möjlighet att sitta i eget rum. Mer information finns på universitetets sida om studiestöd.

Quanta – ämnesföreningen inom fysik

Quanta är ämnesföreningen på Stockholms universitet som riktar sig till alla studenter  som läser något fysikinriktat program på Fysikum. Detta inkluderar alltså fysik, astronomi,meteorologi, miljövetenskap och sjukhusfysikerprogrammet. En härlig blandning!
Quanta anordnar olika evenemang ungefär en gång i månaden. Det kan vara allt från intressanta föreläsningskvällar till spännande experimentträffar. Om du vill träffa andra fysiker är Quantas träffar något för dig! Håll utkik på Quanta Facebooksida (Quanta - Fysikernas Ämnesförening) och på studentmejlen.

corona-puff

Kontakt

Studentexpeditionen

Gorica Nikolic

Rum: i B-korridoren på plan 4

Öppettider:

Förnärvarande är studentexpeditionen sporadiskt bemannad, men Gorica är nåbar via email och telefon. Det går bra för lärare och studenter att boka tid med Gorica.
Tel: 08 5537 8650
E-post: studentexp@fysik.su.se

Kontakt

Studievägledare

Sara Broomé

Rum: B-korridoren på plan 4 bredvid studentexpeditionen.

Öppettider:
Endast bokade besök på plats.
Studievägledningen har öppet för drop-in på tisdagar kl 12:00-13:00 på Zoom.
Länk till drop-in på Zoom:  https://stockholmuniversity.zoom.us/j/64774886613
Vid inloggning placeras du i ett väntrum. Besökare får komma in en och en för studievägledning.

Tel: 08 5537 8652
E-post: studievagledare@fysik.su.se

Hitta din utbildning
Mitt universitet