Anmälan till alla våra kurser och program görs via www.antagning.se. Tänk på att för att kunna bli antagen måste du uppfylla behörigheten till den kurs eller det program du söker. Mer information om behörighet finns på vår sida om behörighet.

Antagningsprov

Du kan öka dina chanser att bli antagen genom att skriva Matematik- och fysikprovet. För att provresultatet ska räknas krävs att du får minst 30 poäng. Läs mer om provet och anmäl dig på: www.matematik-och-fysikprovet.se

Sen anmälan

För många av våra utbildningar går det bra att göra en sen anmälan. Även i dessa fall ska ansökan ske via www.antagning.se. När du gör en sen anmälan hamnar du sist i placeringen, och får gå kursen i mån av plats.

Reservantagning

I de fall det finns färre platser än antalet sökande till en utbildning, skapas en reservlista. Om det efter upprop/kursstart blir möjligt att plocka in reserver, antas dessa i den ordning de står i reservlistan. Reservlistan gäller i två veckor efter kursstart.

Vad behöver du bifoga din anmälan?

De flesta av dina meriter hämtas automatiskt till anmälningssystemet, och du behöver då inte skicka in något ytterligare material. Detta gäller dock enbart svenska meriter, så om du har utländska meriter behöver du skicka in dessa. Alla dokument skickas till Antagningsservice - inga dokument skall skickas till oss! Tänk också på att meriterna behöver vara korrekt vidimerade. Mer information om detta finns på antagning.se (öppnas i nytt fönster).

Anmälan till masterprogram

Du som genomfört din grundutbildning utomlands, behöver skicka in en del dokument när du söker våra masterprogram. Dessa är:

  • Examensbevis
  • Betygsutdrag där det framgår vilka kurser som ingått i din utbildning.
  • Dokumentation som styrker dina kunskaper i engelska (om du inte gått svensk gymnasieutbildning)
  • Referensbrev (frivilligt)
  • Motivationsbrev (frivilligt)

Motivations- och rekommendationsbrev är inte obligatoriskt att bifoga, men tas med i bedömningen om du skickar dem.

Viktiga datum

Höstterminen
Sista anmälningsdag: 15 april
Terminsstart: omkring 25 augusti
Vårterminen
Sista anmälningsdag: 15 oktober
Terminsstart: omkring 20 januari
Sista anmälningsdag till sommarkurser: 15 mars.