1. Du är här:
  2. Fysikum
  3. Utbildning
  4. Lärarutbildning

Lärarutbildning

För att bli ämneslärare i fysik krävs goda kunskaper i fysik, matematik och pedagogik. Därför läser ämneslärare i stort sett samma fysikkurser som ingår i Kandidatprogrammet i fysik.

Schemat nedan visar en översikt av de kurser som ingår i ämneslärarprogrammet i fysik och matematik. Nästan samtliga kurser samläses med Kandidatprogrammet i fysik. Våra studievägledare kan hjälpa till att svara på frågor. Se kontaktuppgifter till studievägledningen. För mer allmän information om läraryrket och ämneslärarprogrammet så kan du vända dig till Institutionen för matematikämnets och naturvetenskapsämnenas didaktik - MND.

Översikt över ämneslärarprogrammet

Översikt över ämneslärarprogrammet i matematik och fysik för gymnasiet. Klicka på bilden för en större bild i pdf-format.

Arbetsmarknad

Det finns stort behov av lärare som arbetar med matematik, teknik och naturvetenskap såväl i grundskolan som i gymnasieskolan och vuxenutbildningen.

Behörighet och anmälan

Utöver grundläggande behörighet krävs lägst godkänt i Fysik 2, Matematik 4 och Samhällskunskap 1b (områdesbehörighet A6c). Anmälan görs via antagning.se.