FYSIKSHOW ERBJUDS TILLS VIDARE DIGITALT . 

Med hänsyn till den ökade spridning av COVID-19 som just nu sker och Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer för Stockholms län har vi beslutat att endast erbjuda virtuella Fysikshower fram till den 19 november då nya rekommendationer kommer. Vi hoppas på er förståelse. 
 

FysikShow-gruppen 2015. Foto: Michael Gatchell
Det är vi som gör Stockholms universitets FysikShow!
 

Vi som jobbar med FysikShow tycker att det är både viktigt och roligt att göra experiment för att förstå fysiken. Därför visar vi experiment för elever och jobbar interaktivt med förklaringar av den fysikaliska bakgrunden och försöker att föra skolans lite mer formella fysikspråk närmare vardagen och elevernas egna erfarenheter. Detta tror vi är viktigt för att väcka elevernas nyfikenhet och visa dem glädjen i att förstå deras egen omgivning.
Vi vill också visa för eleverna vad en forskare egentligen är och hur den vetenskapliga metoden kan vara till nytta för oss alla! Vi samarbetar med Tekniska Museet och Vetenskapens Hus, samt bidrar till Förbundet Unga Forskare och till ForskarFredag.

Klicka här för att boka en show. Om du har några frågor, kontakta oss på e-postadressen fysikshow@fysik.su.se. Observera att vi inte tar emot bokningar via e-post.

Kommentarer från lärare:

"En toppenstund för oss alla!"

"Showen var väldigt underhållande och inspirerande för mig, och för eleverna också tror jag.
Jag hade frågat om ni kunde berätta lite om er erfarenhet som studenter/doktorander och ni uppfyllde det önskemålet över förväntan (till och med roliga PowerPoint-presentationer). Det märks att ni är genuint engagerade i showen och passionerade i ert jobb."

"Jag vill passa på och tacka Stockholms universitet som finansierar ett så bra projekt för att inspirera barn och ungdomar till naturvetenskap och fysik. Mina elever har nämnt dagen som årets höjdpunkt.
Jag vill också tacka Tor och Daniel som förutom en utmärkt demonstration på ett enkelt och pedagogiskt sätt kunde förklara fysiska fenomen för mina elvaåriga elever. Även mina kollegor som inte är naturvetare och var närvarande blev imponerade och inspirerade av att ni genomförde sådana insatser.
Stort tack från mig, mina elever och min skola till er som gjorde det möjligt för oss att uppleva detta."

"Jag är mycket positiv! Visste inte vad jag hade att förvänta mig, men ni var trevliga, inspirerande och pedagogiska. Perfekt för mina femmor och sexor.Vi återkommer. TACK!"

"Vi är tacksamma att Stockholms universitet och Fysikum erbjuder detta till våra elever. Det var en grupp elever som frågade doktoranderna efter showen om vilka linjer de ska söka till gymnasiet för att sedan kunna studera på Fysikum. Tusen tack!"