Studentliv

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Fysikum
  4. Utbildning
  5. Studentliv
  6. Studentliv på Fysikum

Studentliv på Fysikum

Att studera innebär mycket mer än att gå på föreläsningar och skriva tentamen. Det ska vara roligt också för att lyckas med studier.

 

Tematräffar för kandidatprogramsstudenter

Några gånger per termin anordnar Fysikum "Tematräffar", framförallt riktade till våra studenter på kandidatprogrammet i Fysik. Det är utmärkta tillfällen att lära känna anställda och andra studenter på Fysikum under trevliga former, samtidigt som du bjuds på en massa spännande fysik! Träffarna fylls bland annat med kortare föredrag, besök i våra forskningslaboratorier, information om studier och arbetsmarknad, och informella möten med doktorander och forskare på Fysikum. Är du student hos oss och vill bli inbjuden till tematräffarna? Hör av dig till studievagledare@fysik.su.se.

Studentliv och studentinflytande

Det finns många möjligheter för dig som student på Fysikum att engagera dig! Oavsett om du är intresserad av att få inflytande över din utbildning eller vill hitta på roliga saker tillsammans med andra studenter, erbjuder både Fysikum och universitetet centralt en uppsjö av alternativ. Här kan du läsa mer om några av dessa!

FÄR (Fysikums ämnesråd)

Fysikums ämnesråd består av en grupp studenter från Fysikum som verkar för studiemiljö och utveckling av våra utbildningar ur ett studentperspektiv. FÄR har representanter med i kommitteer som jobbar med allt från jämställdhetsfrågor till PR-verksamhet och grundutbildningsfrågor. Din röst är viktig! Gå in på FÄR:s hemsida för mer information om hur du kan få mer inflytande och engagera dig i Fysikums verksamhet.

Quanta (Fysikums ämnesförening)

Quanta är ämnesföreningen på Stockholms universitet som riktar sig till alla studenter som läser något fysikinriktat program på Fysikum. Detta inkluderar alltså fysik, astronomi, meteorologi, miljövetenskap, och sjukhusfysikerprogrammet. 

Quanta anordnar olika evenemang ungefär en gång i månaden. Det kan vara allt från intressanta föreläsningskvällar till spännande experimentträffar. Quanta är även engagerade i Insparquen och är ofta närvarande som studentrepresentanter vid evenemang som SACO-mässan och Öppet hus. Om du vill träffa andra fysiker är Quantas träffar något för dig! Håll utkik på Facebookgrupp (Quanta - Fysikernas Ämnesförening) och på studentmejlen. Du kan också kontakta Quanta via mail: quanta@fysik.su.se

NF (Naturvetenskapliga föreningen)

NF är Naturvetenskapliga fakultetens motsvarighet till Quanta. NF är ansvariga för Insparquen, ger ut en studenttidning, har discjockeyverksamhet, organiserar studentspex och pubar, paintball, Halloweenfester och mycket annat. Eftersom NF är fakultetsgemensam träffar du genom dem även studenter som studerar exempelvis biologi eller kemi. Mer information finns på NF:s hemsida.

SUS (Stockholms universitets studentkår)

Kåren är en studentorganisation som är gemensam för hela universitetet. Genom att bli medlem i SUS kan du samla ködagar i SSSB:s studentbostadskö och får tillgång till en mängd rabatter på exempelvis restauranger och idrottsanläggningar på universitets­området. Kåren verkar för dina rättigheter som student, så om du är intresserad av att engagera dig i dessa frågor är det ett tips att kika in på Kårens hemsida.

Studentservice

Infocenter

I Infocenter, som ligger på entréplan i Studenthuset ute i Frescati, kan du som student få svar på frågor som rör antagning, högskoleprov, utbytesstudier, examen, studieintyg och allmänna frågor. Vid behov slussas du vidare till den institution, handläggare eller studie- och karriärvägledare som kan besvara dina frågor. Mer information om detta och mycket annat finns på Studentservices hemsida.

Bokmärk och dela Tipsa

Kontakt

Studentexpeditionen

Gorica Nikolic

Rum: i B-korridoren på plan 4
Öppettider:
säkrast mån-fre 09.00-12.00, 13.00-14.30
Tel: 08 5537 8650
Fax: 08 5537 8464
E-post: studentexp@fysik.su.se

Studievägledare

Monica Olofsson

Rum: i B-korridoren på plan 4 bredvid studentexpeditionen.
Telefontid: mån 10.00-10.30, ons 11.30-12.00.
Mottagningstid: mån 10.30-12.00, ons 12.00-13.30.
Observera att undantag från detta kan gälla över t.ex. sommar, jul och nyår. Hör därför gärna av dig via e-post för att kontrollera om vi har öppet.
Vi försöker svara i telefon även under mottagningstid men besök har förtur.
Tel: 08 5537 8652
E-post: studievagledare@fysik.su.se

Hitta din utbildning
Mitt universitet