Studenter spelar boule
Efter upprop blev det boule. Foto: Fredrik Hellberg.


Antal studenter på kandidatprogrammen och sjukhusfysikerprogrammet var ungefär som tidigare år och med dem hölls både ett digitalt upprop samt en träff på Albanova i mindre grupper. Åsa Larson och Fredrik Hellberg, studierektor och biträdande studierektor för grundutbildningen, träffade fysikstudenterna och hade diskussioner kring vad det tror de kommer lära sig, arbetsmarknad och vad som krävs för att klara utbildningen.

Fredrik Hellberg
Fredrik Hellberg, biträdande studierektor för grundutbildningen.
 

– Det kändes som de var redo för att läsa hos oss och det ska bli kul att lära känna dem. För studenter på masterprogrammen och för utbytesstudenter hade vi upprop på Albanova då vi även tog tillfället att använda boulebanorna utanför restaurangen, säger Fredrik Hellberg.

Nytt för i år är att Naturvenskapligt basår åter införts och över hundra studenter deltog på uppropet. Detta är en del av regeringens satsning på fler högskoleplatser framöver.

Åsa Larson
Åsa Larson, Studierektor för grundutbildningen.

– Alla vi som jobbar med studentadministrationen ser fram emot höstens kurser och att få träffa både nya och gamla studenter igen, säger Åsa Larson.

 

Läs mer om vad som gäller för utbildning på Fysikum under hösten